Eerder Achterbroek

Het Eerder Achterbroek (300 ha) is onderdeel van landgoed Eerde en was vroeger eigendom van de kasteelbewoner, baron van Pallandt.

Het is een ongeschonden en typisch coulissenlandschap. De indeling van het landschap is vrijwel hetzelfde als in de late middeleeuwen. Het watertje de Bevert is geen saaie rechte sloot meer, maar volgt weer zijn oorspronkelijke kronkelende loop. Dit voorkomt verdroging van het omliggende gebied en dat is goed voor vissen, amfibieën en de ijsvogel. Wie hier ronddwaalt tussen akkers, houtwallen, weilanden en schilderachtige boerderijen, ervaart de rust en schoonheid van een ver verleden. 

Landbouw en natuur gaan hand in hand op Eerde. Boeren werken zoveel mogelijk natuurvriendelijk en maaien en hooien matig. Daardoor kan je op de velden de kleurrijke bloemenpracht jaarlijks beleven. Het Eerder Achterbroek is vooral ook bekend vanwege haar bloemrijke bermen. Vooral in de zomer geniet je van de kleurenpracht van onder andere rode klaver, sint-janskruid en duizendblad.