Fietstocht langs de Regge

Zaterdag 20 juli 2024.

Jaren geleden organiseerden we als KNNV wel vaker een fietstocht in de maand juli.

Plekken waar we geweest zijn en wat ik mij kan herinneren zijn o.a. Park de Hoge Veluwe, Noord Drenthe fietsen over Balloerheide  langs “beekjes” die ze daar “diepjes” noemen. Denk aan Taarlosche diepje, Loonerdiepje, Gastersche diepje.

Dit zijn maar enkele fietstochtjes om te noemen.

We willen dit een beetje in ere herstellen en gaan daarom dit jaar weer een poging ondernemen. Als fietstocht hebben wij gekozen voor dichtbij huis. We gaan fietsen langs de mooie meanderende Regge en Eksosche Aa. De tocht is voor een ieder vol te houden want er wordt veel gestopt bij mooie en bijzondere plekjes. We kijken naar alles aan flora en fauna wat we vanaf de fiets waarnemen en op leuke stops onderweg . De fietstocht zal ongeveer 40 kilometer zijn, (is op dit moment nog niet exact op de kilometer te zeggen). Mensen die bang zijn voor zadelpijn hoeven vandaag niet bang te zijn, er wordt veel gestopt, en !!! de meesten hebben toch een elektrische fiets?

Ook de gezelligheid van zo’n dag zal niet vergeten worden. Dus heb je zin en lijkt het je leuk, ga mee.

Er zijn wel enkele aandachtspunten:

Per 1 of 2 personen moet er wel een auto met fietsendrager zijn waar 1 of meerdere fietsen op kunnen staan in verband met het vervoer naar het startpunt van de fietsroute. Neem een goede fiets waarvan de remmen en banden goed zijn.

Verder mee te nemen: Eten en drinken voor de gehele dag, kleding naar gelang van de temperatuur, verrekijker, eventueel picknickkleed en iets om een versnapering onderweg van te kunnen betalen. (je weet nooit wat je tegen komt).

Vertrek: per auto met fietsendrager Manitobaplein te Vriezenveen: 09.30 uur

Terug: ongeveer 18.00 uur.

Voor meer info t.z.t. Gerard Spit 06 – 13097167

Datum & tijd
za 20 juli 2024 van 9:30 tot 18:00
Vertrekplaats

Manitobaplein te Vriezenveen (per auto met fietsendrager)
Bekijk vertrekplaats