Vogelexcursie Oldambt – De Dollard

Zaterdag 17 juni 2023.

We gaan deze Zaterdag naar Oost-Groningen. Namelijk naar gebieden in de gemeente Oldambt, een fusie van de gemeente Scheemda, Winschoten en Reiderland.

Het is een groot uitgestrekt akkerbouw gebied waar diverse soorten graan worden verbouwd. Ze zeggen ook wel de graanschuur van Nederland. Nou, daar is het ons nu net om begonnen. Want de roofvogel die daar bijna jaarlijks tot broeden komt is de Grauwe kiekendief. Als vereniging willen wij deze dag op zoek naar deze prachtige roofvogel die zijn nest maakt op de grond tussen de granen.

Maar we komen hier uiteraard voor meer akkervogelsoorten waar het over het algemeen slecht mee gaat. Denk maar eens aan Geelgors, Veldleeuwerik, Kneu en Gele kwikstaart om maar enkelen te noemen.

En van daar is het maar een klein eind naar de Dollard waar we naar vogelkijkhut de “Kiekkaste” gaan. Voor de meesten wel bekend: de hut op palen in de kwelder. Maar ook de Polder Breebaart en de punt van Reide zullen we niet overslaan. Al met al een drukke en interessante vogelkijkdag die alleen maar leuker wordt als er vele soorten gespot worden.

Dus ga mee met deze mooie excursie naar een stukje ondergewaardeerd Nederland.

Vertrek: 07.00 uur vanaf het Manitobaplein te Vriezenveen

Terug: ongeveer tegen 18.00 uur (maar
kan iets later worden)

Meenemen: Eten en drinken voor de gehele
dag, verrekijker, vogeltelescoop, vogelboek en goed schoeisel.

Kiekkaste

Datum & tijd
za 17 juni 2023 van 7:00 tot 18:00
Vertrekplaats

Manitobaplein te Vriezenveen
Bekijk vertrekplaats