De Ooijpolder – Groenlanden

Algemene dagexcursie naar De Ooijpolder – Groenlanden aan de Waal

Een excursie naar de Ooijpolder langs de drukst bevaren rivier van Nederland, de Waal, We waren er september 2016 voor het laatst. Vanaf Nijmegen over smalle dijkweggetjes richting het oosten en onderweg diverse plassen afspeuren.

Het is een zeer aantrekkelijke bestemming voor vogelaars en planten liefhebbers.

In deze tijd van het jaar zijn er al bloeiende planten inclusief de bijbehorende insecten en vlinders te zien. Maar ook veel vogelsoorten kun je hier spotten: weidevogels, zangvogels, kustvogels en roofvogels. Het is hier dan ook zeker een eldorado voor de vogelaar. Soorten als Zeearend en Kiekendieven horen tot de mogelijkheden.

Vlak langs de rivier zal het ook zeker de moeite waard zijn. In de loop der jaren is hier veel zand afgezet. Als de tijd het toelaat zullen wij in het plaatsje Kekerdom een mooie wandeling maken door een ooibos met veel variatie aan planten en vogels.

Wij beginnen deze dag na het passeren van de oude Waalbrug in Nijmegen richting Kleve. We rijden al slingerend over smalle dijkweggetjes zoveel mogelijk met de rivier mee om uiteindelijk in eerder genoemd dorpje uit te komen. Al met al een excursie om aan te bevelen.

Vertrek: 07.00 uur vanaf  het Manitobaplein te Vriezenveen.

Terug: ongeveer 18.00 – 18.30 uur

Meenemen: vogel en plantenboek, verrekijker, vogeltelescoop, eten en drinken voor de gehele dag.

Kosten excursie: Deze worden afgerekend met de chauffeur van de auto waarin men mee rijdt. De chauffeur rekent een bedrag van € 0,25 euro per km gedeeld door het aantal personen. We rijden met maximaal 4 personen per auto. Er word gestreefd naar volle auto’s.

Datum & tijd
za 15 april 2023 van 7:00 tot 18:00
Vertrekplaats

Manitobaplein te Vriezenveen
Bekijk vertrekplaats